betöltés folyamatban...
Sport Forum Hungary 2022
2022. október 20.
Budapest, Puskás Aréna

Főtámogatónk:

Program

A program részletein még dolgozunk, napról napra frissítjük újabb izgalmas témákkal és színes előadókkal!

A programváltoztatás jogát is fenntartjuk.

9:00-9:15: Megnyitó

 • Államtitkári megnyitó

  Hogyan tovább magyar sport a válságok korában? A hazai sportélet ökoszisztémáját is alapvetően átformálta a kihívásokkal teli világgazdasági helyzet, melyre a helyes válaszokat csak együttesen, egységesen adhatják meg a szereplők. Ünnepélyes megnyitó és aktuális helyzetkép a sportért felelős államtitkár részéről.

9:20-11:20: Sport infrastruktúra fejlesztés és létesítményüzemeltetés

Hogyan küzdhetnek meg a magyar sportlétesítmények fenntartói a jelen legnagyobb ellenfelével, az energiaárakkal? A sport infrastruktúra hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, de mennyire lesznek fenntarthatók és piaci alapon is üzemeltethetők ezek a létesítmények? Már működő, jó példák és konkrét, gyakorlati megoldások a bevételek növelésére és a válság hatásainak enyhítésére.

11:25-13:05: Sportegyesületek, klubok, szövetségek, akadémiák

 • Magyar sport, magyar sportegyesületek

  Mi a SOSZ szerepe a magyar sportban? Hogyan lehet megszervezni többezer sportegyesület egységes érdekképviseletét? A területi távolságok és fejlettségi különbségek ellenére hogyan kapcsolható össze sportegyesületi szinten Magyarország?

 • Tehetségből teljesítmény

  Mitől működik jól egy akadémia? Miért kulcsfontosságú nemcsak sportszakmailag, hanem üzletileg is a tehetségek és az edzőik folyamatos fejlesztése és az innovációk beépítése? Mitől lesz sikeres egy akadémiai szakmai program? Hogyan működik mindez a Nemzeti Kézilabda Akadémia esetében?

 • A CONIFA jövője

  Háborús helyzetben még érzékenyebbé vált az államok nélküli autonóm területeket, nemzeti és nemzetközi kisebbségeket/nemzetiségeket tömörítő futball versenyszervezet, a CONIFA tevékenysége. Miért különösen fontos a nemzetiségek összetartozása és a kulturális identitás megőrzésének kérdése a jelenlegi helyzetben?

 • Ahonnan jövünk és ahova tartunk! A Ferencváros elmúlt 11 éve

  Hogyan vált a Ferencváros nemcsak sportszakmailag, hanem üzletileg is a magyar labdarúgás legjobbjává? Az elmúlt 11 év útja: a legnagyobb kihívások, stratégiai döntések, mélypontok és csúcsok, kulisszatitkok egyenesen a vezérigazgatótól.

 • Mit jelent a magyar vívás, mit jelent magyar vívónak lenni itthon és külföldön?

  A vívás az egyik legsikeresebb és legnagyobb tradíciókkal rendelkező olimpiai sportágunk - a babérokon azonban sosem lehetett sokáig üldögélni. Az innovációról és a folyamatos megújulás igényéről, nyomásáról és a tömegbázis növeléséről a magyar szövetség elnöke beszél majd.

13:00-14:00: Ebédszünet

14:05-15:30: Kockázatkezelés a sportban

Sérülések, betegségek, nem várt életesemények – avagy a sportoló és a klubvezető is ember, akiknél egy egész szezon vagy akár a teljes karrier rámehet arra, hogy hogyan kezelik ezeket a kockázatokat az üzleti és sportteljesítményük szempontjából. Milyen szinten áll a magyar sportoló a pénzügyi tudatosságot illetően? Hogyan kalkulálja bele egy klubvezető az üzleti évébe a sérülések miatti bevételkiesést?

15:35-16:30: Sportágfejlesztések a verseny- és a szabadidős sportban

Legjobb sportolóink jövője, többszázezer ember aktív sportolása/egészsége, és a kisgyermekek sporthoz való viszonyának kialakulása - ebben a szekcióban égetően fontos társadalmi kérdéseket vitatnak meg az illetékes szakemberek a válság hozta új helyzet közvetlen és közvetett hatásairól.

16:35-17:30: Sport ökoszisztéma és fenntarthatóság 1.

A magyarországi és a világ sportját összességében milliárdos tömegbázisát valójában egészen apró mikroközösségek alkotják. A sport identitásformáló és közösségteremtő hatása bizonyított - ez foroghat veszélyben ha nem megfelelő módon vezetik tovább az úton az ökoszisztéma szereplői.

17:35-18:15: Határon túli sport

Premier Budapesten! Egy asztalnál a Topolya, a DAC, a Sepsi és a Csíkszereda képviselői! Hogyan látják a határon túli magyar sport zászlóshajói a jelen és a közeljövő kihívásait? Milyen hasonlóságok és különbségek vannak Közép-Kelet-Európai régió klubjai és a magyar klubok között? Hogyan hat a határon túli magyar közösségre a labdarúgás és az élsport fejlesztése?

18:20-18:55: Sport ökoszisztéma és fenntarthatóság 2.

 • Jógyakorlatok a sportesemények fenntarthatóságában

  Mióta beszélhetünk zöld sporteseményekről? Milyen szempontok érvényesülnek egy sportesemény fenntarthatóbbá tételében? Nemzetközi és hazai követendő példák az olimpiáktól a kis, helyi sporteseményekig.

 • Garmin ökoszisztéma - sport, egészség, közösség

  Miként válhat a technológiai fejlesztés egy sportág egészének motorjává? A világ egyik vezető teljesítmény-analitikai termékfejlesztő cége a gyártói, szponzori és tech partneri oldalról mutatja be a sport helyzetét.

19:30-21:00: Sportmarketing Awards

A Sportmarketing Awardsot azzal a szándékkal hívtuk életre, hogy egy itthon egyedülálló objektív szempontrendszer alapján elismerjük az ország legnagyobb marketing értékkel bíró sportolóit és csapatait.

Részletek itt!

09:20-10:35: Világszínvonalú sportesemények Magyarországon

Megismerhetjük a hátterét két idén hazánkban nagy sikerrel megvalósult sporteseménynek és két a közeljövőben Magyarországon megrendezésre kerülő világversenynek.

 • Giro d'Italia Nagy Rajt 2022 hatása a magyarországi kerékpársportra

  Többről szólt ez a verseny a szervezők és hazánk számára annál, minthogy top csapatok versenyeztek a magyarországi három szakaszon. Gazdaságilag, turisztikailag, a sportág fejlesztése és a sportágra gyakorolt hatását illetően is maradandó eredményeket hozott.

 • 2022 FINA Világbajnokság - Magyarország történelmet írt

  Minden idők legjobb világbajnokságaként jellemezte 2022-es, hazai vizes vb-t Husszein el-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) kuvaiti elnöke. Pedig csak négy hónap állt a szervezők rendelkezésére. Vajon ez, vagy Milák Kristóf világcsúccsal szerzett aranyérme volt a nagyobb teljesítmény?

 • Ránk figyel a világ! – Atlétikai vb, ahol a hősök találkoznak

  “Az a cél, hogy a miénk legyen a valaha volt legjobb vb” - nyilatkozta meghívott vendégünk a Nemzeti Sportnak. Az idei vizes vb után tehát jövőre is lesz mire büszkének lennünk a sportolóink teljesítménye mellett, hiszen augusztus második felében Budapestet figyeli majd a sportvilág. Milyen elvégzendő feladatok várnak addig a szervezőkre? Miben lesz ez más, mint a korábbi vb-k? Milyen hatással lesz, sőt már van most is Magyarországra, hogy hazánk történetének legnagyobb sporteseménye előtt állunk?

 • Sakk Olimpia 2024

  Magyarország első ízben rendez majd sakkolimpiát szűk két év múlva. Már a pályázaton is másfél éven át dolgozott a Magyar Sakkszövetség, majd a rendezési jog 2020 decemberében történt elnyerése óta folynak az előkészületek. Milyen innovatív megoldásokkal készülnek a szervezők? Mit jelent az, hogy ez lesz az első 5G sakkolimpia? Mitől lesz zöld az esemény? Mit tesz a szövetség a nagyobb női részvétel érdekében?

10:40-13:00: Sportolj, tanulj, dolgozz! - Felsőoktatás a sportban

Hogyan egyeztethető össze a sport, a tanulás és a munka? Hogyan tudják ezt a leginkább támogatni hazánk felsőoktatási intézményei. Melyek a legsportosabb egyetemek, és mi tette őket azzá? Hova pozícionálják magukat nemzetközi szinten? Milyen szerepet töltenek be a magyar sport fejlődésében?

13:00-14:00: Ebédszünet

14:05-15:45: Sport és szponzoráció

Milyen az ideális sportszponzorációs együttműködés? Mitől lesz sikeres egy szponzoráció? Mit kell tennie egy sportolónak vagy sportegyesületnek, hogy maga mögé állítson nagy vállalatokat? Van-e esélye szponzorációra a kisebb márkáknak, és ha igen, mivel? Miben változott, illetve fog-e még változni a szponzori piac szereplőinek gondolkodásmódja ezekben a válságokkal sujtott években?

16:40-18:50: Vegyes Zóna

9:20-11:15: Sport startupok

11:20-12:15: Multisport események és sportfesztiválok

 • Behind the scenes – nemzetközi sportesemények ügynökségi szemmel

  Az idei év nagy magyarországi sporteseményeinek bemutatása egy az azokon dolgozó ügynökség szemüvegén át. Mi zajlik a színfalak mögött? Milyen kihívásokkal néznek szembe a marketingkommunikációs és rendezvényszervező szakemberek, majd hogyan oldják meg őket? Mikor és mitől értékelik ők sikeresnek az eseményt?

 • Snooker a maximumon

  A Magyar Snooker Gála sikertörténetét ismerhetjük meg a közösségi finanszírozásból támogatott kezdetektől egészen addig a pontig, amikor a szervezők már a sportág legnagyobb csillagainak bevonásával növelik a sportág követőinek számát hazánkban. Hogyan áll a snooker népszerűsége ma Magyarországon? Hogyan tudják a világsztárok még népszerűbbé tenni?

 • A Debreceni Egyetem nemzetközi sporteseményei

  2023 3X3 University European Championship, 2023 Frisbee World University Games, 2024 European University Games

  A debreceni sport ökoszisztéma megmutathatja magát a világnak, ugyanis a következő két évben három nagy egyetemi sporteseményt is megszerveznek, amelyből egy ráadásul multisport világverseny. Hogyan jutottak el idáig, hogy készen álljanak ilyen nagy volumenű rendezvények megrendezésére? Mik a legfontosabb irányelvek egy multisport esemény megszervezése során? Milyen hatást várnak ezektől az rendezvényektől az egyetemre és annak környezetére nézve?

12:20-13:05: Sportmédia 1.

13:00-14:00: Ebédszünet

14:00-14:45: A sport finanszírozása

Miért nincsenek magyar csapatok a tőzsdén? Miért nem kapnak a klubok hitelt? Milyen pályázati lehetőségek érhetők el a verseny- és szabadidősport számára? Mi várható a TAO-tól a jövőben? Milyen szempontok alapján döntenek a legnagyobb cégek egy-egy szponzorációs együttműködésről? Milyen források bevonásával tarthatják fent a sportpiac szereplői a versenyképességüket?

14:50-16:20: Nők a sportban - érvényesülés, siker, karrier

Sikeres nők osztják meg tapasztalataikat és véleményüket a nők helyzetéről a sportban. Milyen kihívásokkal néz szembe egy női sportoló édesanyává válását követően, valamint pályafutása befejeztével a sportvezetők világában? Van-e megfelelő pillanat ezekre a karriert és magánéletet egyaránt nagyban befolyásoló döntésekre?  Mennyire támogató a jelenlegi sportközeg? Miben javult és miben kell még javulnia ezen a téren a sport világának? Kik tudják a  legtöbbet tenni az előrelépés érdekében?

16:25-16:40: MOB Sportolói Bizottság

16:45-18:50: Sport digitalizáció - üzlet, fejlesztés, érték

Főtámogatónk: